
Producent
Cena
-
od
do

Makuchy powstają w procesie tłoczenia oleju. Po zastosowaniu prasy uzyskujemy wysokiej jakości tłoczony olej oraz pozostałości, które nie zawierają wiele tłuszczów, ale za to mają dużą ilość błonnika i wiele innych, wartościowych składników.
Produkt uboczny niekoniecznie oznacza, że jest bezwartościowy, co udowadniają nasze makuchy. Wytłoczyny z czarnuszki, wiesiołka czy innych nasion są świetnym sposobem na urozmaicenie diety zwierząt gospodarczych. Zapewniają dostarczenie witamin, mikro- i makroelementów, pozwalają utrzymać piękną błyszczącą sierść i pozytywnie wpływają na układ trawienny, w szczególności krów. Makuchy chętnie jedzą także konie i inne zwierzęta, głównie przeżuwacze.
Sami tłoczymy nasze oleje, stąd mamy pełną kontrolę nad tworzeniem makuch. Gwarantujemy wysoką jakość produktu i jego odpowiednie zabezpieczenie. Zwierzęta i ich właściciele z pewnością odczują pozytywną różnicę dzięki włączeniu do diety zwierzaków naszych makuch.