ZAKWASY, CZYLI SOKI Z KISZONYCH WARZYW
Zakwasy zwane inaczej kiszonkami czy sokami z kiszonych warzyw – jak kto woli! Nazwa nie jest jednak aż tak ważna jak ich smak i żmudny i wymagający proces kiszenia – bo w całości chodzi o to, aby zachować pełnię wartości odżywczych i dać warzywom pracować. Sprzedawane przez nas zakwasy przyjeżdżają do nas od Pani Ani, która dogląda całego procesu kiszenia i gotowy napój dostarcza do nas po to, aby mógł trafić na Wasze stoły.
Nasze kiszonki to niepasteryzowane, w 100% naturalne napoje probiotyczne. Powstają w trakcie naturalnej fermentacji warzyw, bez sztucznych dodatków, konserwantów i barwników, na bazie krystalicznie czystej wody, z dodatkiem soli kłodawskiej oraz przypraw. To napoje o bogatym smaku, naturalnie mętne, niektóre mogą być lekko gazowane.
Zakwas z Buraka

Zakwas z Buraka stanowi cenne źródło wartościowego błonnika, białka, węglowodanów, cukrów, tłuszczy, witaminy C, witamin z grupy B, witamin E, A i K, a także magnezu, potasu, wapnia oraz żelaza.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zakwas z Kapusty

Zakwas z Kapusty jest bogaty w witaminy oraz mikroelementy m.in. magnez, potas, wapń i żelazo. Stanowi także cenne źródło wartościowego błonnika, białka, węglowodanów, cukrów, tłuszczy, witaminy C, witamin z grupy B, witamin E, A i K
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Zakwas z Marchwi z Burakiem

Zakwas z Marchwi z Burakiem to bogate źródło karotenoidów (przeciwutleniaczy) błonnika, białka, tłuszczy, witaminy C, witamin z grupy B, witamin E, A i K, a także magnezu, potasu, wapnia oraz żelaza.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny