Miód rzepakowy z aronią - Poletko
Opis
Miód rzepakowy z aronią 200ml - Poletko
Połączenie pysznego kremowanego miodu rzepakowego z liofilizowaną aronią.
Pyszny, sodki miód z dodatkiem liofilizowanych kwaśnych owoców aronii.
Właściwości:
Owoce aronii bogate są w witaminy oraz mikro- i makroelementy wspomagające nasz organizm np. w chorobach neurologicznych i infekcjach bakteryjnych. Zawierają polifenole (bioflawonoidy) o bardzo korzystnym działaniu dla organizmu oraz taniny, odpowiadające za cierpki smak i antocyjany, które nadają im charakterystyczny kolor. Antyoksydanty, takie jak polifenole czy witamina E hamują rozwój miażdżycy, obniżają ciśnienie krwi, pomagają zwalczać poziom „złego cholesterolu” we krwi oraz wzmacniają elastyczność naczyń krwionośnych. Miód rzepakowy zawiera olejki eteryczne, związki goryczowe, flawonoidy, biopierwiastki, cholinę i kumarynę. Jest on bogaty w bor, który wykorzystywany jest do budowy tkanki kostnej oraz prawidłowego funkcjonowania śledziony i tarczycy. Obecne są w nim witaminy z grupy B, K, C i kwas nikotynowy.
Czy jest liofilizacja owoców? Jest to proces suszenia przez mrożenie, który kilkaset lat temu odkryli Indianie. Zauważyli oni, że jedzenie pozostawione w warunkach niskiego ciśnienia i niskiej temperatury oprócz tego, że zamarza to traci też wodę, która odparowuje. Dzięki licznym badaniom wiemy dziś, że poddana takim zabiegom żywność zawiera ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.
Składniki
90% miód rzepakowy kremowany, 10% liofilizowana aronia
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 24 miesiące od daty powstania, niezależnie od daty otwarcia. Data produkcji znajduje się na tylnej etykiecie.