Ocet balsamiczny - Poletko

balsamiczny.JPG
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,90 zł 24.90
ilość szt.
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: E393-7708B

Opis

Ocet balsamiczny Poletko


Ocet balsamiczny Poletko tłoczony jest z siedmiu odmian winogron: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Alba, Ancellotta, Fortana i Montuni uprawianych w Modenie i zbieranych we wrześniu. Przygotowywany według tradycyjnych receptur cieszy głębokim smakiem, bogatym aromatem oraz żywą, ciemną barwą dzięki dojrzałemu moszczowi winogronowemu. Idealny do serów i sałat, wspaniale komponuje się z owocami i słodkimi deserami. Ocet Poletko produkowany jest dla nas w niewielkiej manufakturze, w której ocet balsamiczny tradycyjnymi sposobami przygotowuje się od XVII wieku. Ocet dojrzewa nabierając mocy w drewnianych beczkach. Napój ten najlepiej przechowywać w temperaturze od 10 do 18 stopni Celsjusza, w ciemnym i chłodnym miejscu. Ocet nie lubi światła ani ciepła.


Składniki

100% ocet balsamiczny, Aceto Balsamico (60% gotowany moszcz winogronowy, ocet winny)

Kwasowość i gęstość: Gęstość: 1,18g/l, o konsystencji płynnej, kwasowość: 6%

Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 24 miesiące od daty przygotowania, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Ocet balsamiczny produkowany jest z winogron, zbieranych wczesną jesienią, następnie dojrzewa przez wiele miesięcy. Ten produkt, odpowiednio przechowywany nie będzie się psuł, a wraz z upływem czasu nabierze głębi i szlachetności.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl