Ocet jabłkowy - Poletko
Opis
Ocet jabłkowy Poletko
Ocet jabłkowy Poletko to aktywny biologicznie ocet o kwasowości 5%. Nie zawiera żadnych sztucznych dodatków, nie jest rozcieńczany, ani filtrowany i pasteryzowany. Można go pić po rozcieńczeniu w wodzie, z dodatkiem cytryny czy soków. Świetnie sprawdzi się także w kuchni w postaci dressingów, sosów, dipów, marynat.
Nasz ocet powstaje z polskich jabłek, przede wszystkim z odmian szarej renety, golden czy antonówka. Jest to pyszny, żywy napój bogaty w pektyny, bioflawonoidy, żywe kultury bakterii i enzymy.
Zastosowanie octu jabłkowego jest bardzo szerokie i z powodzeniem możemy sięgać po niego zarówno w kuchni - chcąc wzbogacić smak naszych potraw, jak i przygotowując naturalne kosmetyki, dbając o swoje zdrowie i dietę.
Właściwości:
- wspomaga przemianę materii,
- reguluje pracę układu pokarmowego,
- wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi,
- bierze udział w regulacji pracy wszystkich mięśni,
- wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne,
- nie rozcieńczony, stosowany bezpośrednio na skórę, leczy dolegliwości skórne.
Składniki
100% jabłek różnych odmian: golden, antonówka, szara reneta
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Ocet jabłkowy to naturalny konserwant żywności, nie ulega zepsuciu.