Ocet z Czarnej Porzeczki - Poletko
Opis
Ocet z Czarnej Porzeczki - Poletko
Ocet z Czarnej Porzeczki Poletko jest naturalnie mętny i niefiltrowany. Powstaje w pełni naturalnie w drodze dwuetapowej, powolnej fermentacji dojrzałych owoców, bez dodatku drożdży czy konserwantów. Ocet nie jest pasteryzowany i stanowi wciąż żywy i aktywny napój, bogaty w żywe bakterie octowe. Cechuje go głęboki, ciemny kolor, słodkawy smak oraz wyraźnie owocowy zapach.
Czarne porzeczki są jednymi z bogatszych w witaminy C i A owoców, poza tym zawierają dużo antyoksydantów. Obniżają poziom cholesterolu i cukru we krwi, hamują rozwój miażdżycy naczyń i stabilizują ciśnienie tętnicze. Spowalniają powstawanie w organizmie toksycznych związków prowadzących do chorób nowotworowych oraz opóźniają proces starzenia. Wspomagają pracę oczu.
Z czasem na dnie butelki może pojawić się naturalny osad a u góry matka octowa.
Ocet warto trzymać w chłodnym i suchym miejscu z dala od źródeł światła.
Składniki
100% ocet porzeczkowy
Termin przydatności do spożycia: Termin przydatności do spożycia to 12 miesięcy od daty przygotowania, niezależnie od daty otwarcia. Data znajduje się na tylnej etykiecie. Ocet porzeczkowy to naturalny konserwant żywności, nie ulega zepsuciu.