Zakwas z buraka - Poletko

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,90 zł 16.90
ilość szt.
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: Miramar Sp.  z o.o.
Kod produktu: 18F1-621A7

Opis

Zakwas z buraka - Poletko


Zakwas z buraków to żywy, niepasteryzowany, w 100% naturalny napój probiotyczny. Powstaje w trakcie naturalnej fermentacji buraków, bez  sztucznych dodatków, konserwantów i barwników. To napój o bogatym smaku, naturalnie mętny, może być lekko gazowany.


 

Właściwości

Produkty kiszone stanowią bardzo cenne dietetyczne pożywienie, bogate w witaminy, które regulują metabolizm i ułatwiają trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów, wygładzają skórę, wzmacniają włosy i paznokcie oraz zwiększają przyswajalność żelaza, chroniąc przed anemią. Są również źródłem magnezu, wapnia, fosforu i potasu oraz błonnika, który daje poczucie sytości, co sprzyja zachowaniu prawidłowej wagi. W czasie fermentacji warzywa i owoce tracą kalorie na skutek spadku zawartości cukru i zwiększenia ilości wody.

Zakwas z buraka - Poletko

- wspomaga pracę układu pokarmowego;

- dba o prawidłową przemianę materii;

- stanowi cenne źródło wartościowego błonnika, białka, węglowodanów, cukrów, tłuszczy, witaminy C, witamin z grupy B, witamin E, A i K, a także magnezu, potasu, wapnia oraz żelaza;

- zakwas dodany do barszczu fantastycznie dopełni smak zupy - należy jednak pamiętać, że poddany obróbce termicznej może stracić część swoich wartości odżywczych, dlatego warto dodawać go do zup pod koniec gotowania;


Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące od dnia produkcji. Zakwas można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni, nawet po otwarciu. Data ważności znajduje się na tylnej etykiecie. Zakwasy sprzedajemy w ciemnych, szklanych butelkach aby jak najlepiej chronić ich właściwości. Przeznaczony do spożywania wyłącznie na zimno i surowo.

Skład: buraki, woda, sól kłodawska, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl