Zakwas z kapusty - Poletko
Opis
Zakwas z kapusty - Poletko
Zakwas z kapusty to pyszny, niepasteryzowany i zdrowy napój, który powstaje na skutek naturalnej fermentacji drobno posiekanej kapusty z dodatkiem soli. Zakwas jest bogaty w witaminy oraz mikroelementy. Wspomaga funkcje organizmy, jest naturalnym probiotykiem, który wykazuje właściwości wzmacniające florę bakteryjną jelit. Bez sztucznych dodatków, konserwantów czy barwników
Właściwości
Produkty kiszone stanowią bardzo cenne dietetyczne pożywienie, bogate w witaminy, które regulują metabolizm i ułatwiają trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów, wygładzają skórę, wzmacniają włosy i paznokcie oraz zwiększają przyswajalność żelaza, chroniąc przed anemią. Są również źródłem magnezu, wapnia, fosforu i potasu oraz błonnika, który daje poczucie sytości, co sprzyja zachowaniu prawidłowej wagi. W czasie fermentacji warzywa i owoce tracą kalorie na skutek spadku zawartości cukru i zwiększenia ilości wody.
Zakwas z kapusty - Poletko
- wspomaga pracę układu pokarmowego;
- dba o prawidłową przemianę materii;
- stanowi cenne źródło wartościowego błonnika, białka, węglowodanów, cukrów, tłuszczy, witaminy C, witamin z grupy B, witamin E, A i K, a także magnezu, potasu, wapnia oraz żelaza.
Termin przydatności do spożycia: 3 miesiące od dnia produkcji. Zakwas można przechowywać w lodówce przez kilka tygodni, nawet po otwarciu. Data ważności znajduje się na tylnej etykiecie. Zakwasy sprzedajemy w ciemnych, szklanych butelkach aby jak najlepiej chronić ich właściwości.
Sabina Pernal
Kupuję od pewnego czasu i jestem bardzo zadowolona. Polecam!